“Hoşgeldin Boyacı” adlı oyun Dyo’nun katkılarıyla renkleniyor...

Tiyatro Martı’nın “Hoşgeldin Boyacı” adlı oyunu Dyo’nun katkılarıyla renkleniyor.

Güzin-Erdal Özyağcılar ve kızları Zeynep Özyağcılar’ın kurduğu Tiyatro Martı, ikinci oyunu “Hoşgeldin Boyacı”nın heyecanını yaşıyor. Televizyon ve sinemada önemli projelere imza atan Erdal Özyağcılar’ın 18 yıl aradan sonra yeniden tiyatro sahnesine döndüğü oyun, DYO’nun katkılarıyla renkleniyor. Erdal Özyağcılar, Berna Laçin ve Gözde Çetiner’in başrollerini paylaştığı komedi oyunu “Hoşgeldin Boyacı” izleyenlere keyifli dakikalar vaat ediyor. Televizyonun başından bir süreliğine de olsa kalkıp, tiyatro sahnesinin çekimine kapılmak için güzel bir nedenimiz var. Tiyatro Martı’nın komedi türündeki yeni oyunu “Hoşgeldin Boyacı” gündelik yaşamın sorunlarından uzaklaşıp, ‘gülmek için biraz mola’ diyenler için ideal. Usta oyuncu Erdal Özyağcılar’ı uzun bir aranın ardından tekrar sahnede izlemek de cabası. Donald Churchill’in yazdığı ve Füsun Günersel’in dilimize çevirdiği oyunun yönetmenliğini Arif Akkaya yaparken, Erdal Özyağcılar’a Berna Laçin ve Gözde Çetiner eşlik ediyor.

Güçlü oyuncu kadrosu ile dikkat çeken “Hoşgeldin Boyacı” adlı oyunun sahneye koyulmasına, “Sanat dünyayı, DYO evlerinizi renklendirir” anlayışıyla boya sektöründe kaliteli işlere imza atan DYO destek verdi. Hazırlıkları uzun süredir devam eden oyunun konusuna gelince; hayatı boyunca aktör olma hayalleri kurarken para kazanmak adına boyacılığa başlayan Walter (Erdal Özyağcılar), bir gün bir evi boyarken ansızın Marcia (Berna Laçin) ile karşılaşır. Hemen ardından kapı çalınır ve kocası tarafından aldatılan Jane (Gözde Çetiner) gelir. Devamını merak edenler için “Hoşgeldin Boyacı”nın prömiyeri 13 Aralık 2014, Cumartesi günü saat 20.30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapılacak.

Şimdiye kadar pek çok film ve dizide rol alan Erdal Özyağcılar’ı bu kez bir ‘boyacı’ rolünde izleyeceğimiz “Hoşgeldin Boyacı”, 13 ve 14 Aralık’ta Trump Kültür ve Gösteri Merkezi, 24 Aralık’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi, 25 ve 26 Aralık’ta Ankara Şinasi Sahnesi, 27 Aralık’ta ise Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyun, 2015 yılında çeşitli sahnelerde seyirci ile buluşacak.

Tiyatro Martı- “Hoşgeldin Boyacı”

Yazan: Donald Churchill
Yöneten: Arif Akkaya
Çeviren: Füsun Günersel
Dekor: Arif Akkaya, Sırrı Topraktepe
Kostüm: Feyza Zeybek

 

Oyuncular:
Marcia: Berna Laçin
Walter: Erdal Özyağcılar
Jane: Gözde Çetiner